Om Sambananas

Grebet og medrevet af inspiration og entusiasme for brasiliansk musik og samba-kultur opstod Aarhus-gruppen Sambananas i foråret 1999. Vi har gennem årene vokset os til en stærk sambagruppe på ca. 50 personer – sambistas – som overordnet består af to afdelinger: musikere og dansere (halvt af hver).

Derudover er der vores venner med samme interesse og vores uundværlige hjælpere, såkaldte .harmonias., der varetager en lang række praktiske hjælpefunktioner som sminkører, kostumefolk, chauffører, vandbærere etc. De tilfører vores sceneshows og parader ekstra sammenhæng og krydderi.

Sambananas er en blanding af amatører og professionelle, der alle brænder for de brasiliansk inspirerede rytmer, den brasilianske kultur og tradition, naturligvis tilpasset vort udgangspunkt i Danmark. Stilmæssigt samler vi kræfterne om samba batucada, samba-reaggae og funk.

Musik og dans indgår i et samspil, hvor musikerne behersker en fin blanding af impulsivitet og nøje indstuderede numre, og danserne optræder både med solodanse og koreografier i forskellige kostumer såsom baianakjole, brasilianske hotpants, paillet-bikinier og farverige fjer.

Når vi optræder, er det med en hed sammenkogt ret af brasilianske stilarter. I Sambananas leger kønnene sammen. Kvinder og mænd danser og spiller sammen i skøn forening og undertiden bytter vi roller således at danserne overtager “tønderne” og musikerne indtager “gulvet”.